Το Σάββατο το μεσημέρι οι θαμώνες και οι περαστικοί από το καφενείο «ο πλάτανος» βρέθηκαν να τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους, με τον δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου και επικεφαλής της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ-ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ» Γιώργο Παπακωνστντίνου, που επισκέφθηκε την αγορά.
Τα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν στην παρέα που όσο περνούσε η ώρα συνεχώς μεγάλωνε. Μεταξύ των παραβρισκόμενων ο Απόστολος  Χαρουπάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Χ. Τερζής, η σύμβουλος της Δημοτικής κοινότητας Ωραιοκάστρου κα Δέσποινα Αντωνιάδου και άλλοι πολλοί, αλλά και ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης που έκατσε για «ένα ποτηράκι».   
Η συζήτηση γρήγορα περιστράφηκε και στο θέμα που απασχόλησε το προηγούμενο διάστημα το Ωραιόκαστρο και αφορούσε το αίτημα ενός δημοτικού συμβούλου για την  επιστροφή του προστίμου που του επιβλήθηκε για τροχαία παράβαση. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου που ήταν από αυτούς που υποστήριξαν  σθεναρά να μην γίνει αποδεκτό το αίτημα, όπως και έγινε τελικά, δήλωσε: «θα ήταν προσβολή για το δημοτικό συμβούλιο να έπαιρνε μια τέτοια απόφαση υπέρ της επιστροφής του προστίμου στον δημοτικό σύμβουλο. Θα έχανε κάθε αξιοπιστία και θα έδειχνε στους δημότες ότι λειτουργεί σαν ένα συντεχνιακό όργανο» και χαρακτήρισε περίεργη τη στάση της νέας διοίκησης και του προεδρείου.  
Άλλο θέμα, που απασχόλησε την ομήγυρη ήταν η ψήφιση του απολογισμού του οικονομικού έτους  2013 της διοίκησης Σαραμάντου, από τις δύο παρατάξεις «ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΩΡΑ» που την αφορούσε και την  παράταξη που ανέλαβε την διοίκηση «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ».  Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου καυτηρίασε τη διαδικασία που ακολούθησε το νέο προεδρείο, αφού δεν δόθηκαν έγκαιρα τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία, όπως η κατάσταση εσόδων- εξόδων στους δημοτικούς συμβούλους, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να είχαν άγνοια για το τι ψηφίζουν. «Για αυτό» τόνισε «ζητήσαμε την αναβολή του θέματος, όπως είχε κάνει σε ανάλογη περίπτωση και η σημερινή διοίκηση, όταν ήταν  αντιπολίτευση».  Και κατέληξε «Τέτοιες πρακτικές εκθέτουν την τοπική αυτοδιοίκηση και καταδικάστηκαν από τους δημότες με την καταψήφιση της προηγούμενης δημοτικής αρχής που τις εφάρμοζε».
Ένα ακόμη θέμα που απασχόλησε τις συζητήσεις ήταν και η τοποθέτηση του νέου προέδρου Ν. Παπαδόπουλου της Δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης & αποχέτευσης (ΔΕΥΑΩ) που εκθείαζε ούτε λίγο, ούτε πολύ το έργο της προηγούμενης διοίκησης και συγκεκριμένα του προηγούμενου προέδρου της ΔΕΥΑΩ, Χ. Παπαχρήστου, που είχε αφήσει ως γνωστόν, χωρίς νερό και ενημέρωση τους κατοίκους του Δρυμού. «Τι να πω» σχολίασε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου «ο κάθε ένας κρίνεται για αυτά που λέει και για αυτά που κάνει και αναλαμβάνει και τις ευθύνες του.  Για αυτό καλά θα ήταν όσοι έχουν αναλάβει θέσεις διοίκησης να προσέχουν τι λένε. Δεν άκουσα τα λεγόμενα του νέου προέδρου της ΔΕΥΑΩ, αλλά εάν είναι σύμφωνα με όσα πληροφορήθηκα, τότε κακώς ανέλαβε τη θέση του προέδρου, έπρεπε να ζητήσει να παραμείνει ο προηγούμενος πρόεδρος, ώστε να συνεχίσει το έργο του».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top