Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες, συμβουλές, ακόμη και «ενοχλήσεις» για την καλή λειτουργία του εμπορικού συλλόγου δυστυχώς ανακαλύπτω ότι οι προσπάθειες μου έχουν πέσει στο κενό της αδιαφορίας.
Έτσι για την προστασία του εμπορικού αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου του Ωραιοκάστρου οφείλω σαν πολίτης και μέλος, αλλά και επιχειρηματίας να αναφερθώ σε σοβαρά ζητήματα τα οποία για μια ακόμη φορά οδήγησαν τον σύλλογο σε αδράνεια και να καταθέσω τις προτάσεις μου.

Α) Ας αρχίσουμε από τα τυπικά και ασήμαντα για τους επιχειρηματίες του Ωραιοκάστρου. Η πλήρης αδιαφορία της τωρινής διοίκησης να ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς ακόμη και για την ύπαρξη της, έχει σαν αποτέλεσμα να μην έχει πλήρη ενημέρωση και επίγνωση για τα θέματα του κλάδου που απασχολούν τους φορείς. Οι οποίοι με την ευκαιρία να πω ότι απευθύνονται για την επικοινωνία τους ακόμη στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο και προσωπικά σε εμένα, ζητώντας πράγματα που δεν είναι αρμοδιότητά μου, αλλά του νέου Δ.Σ.

Β ) Η πλήρης αδυναμία ενημέρωσης των επιχειρηματιών, αλλά και ο αποπροσανατολισμός όλων αφού ο Σύλλογος όχι μόνο δεν ενημερώνει κανέναν σύμφωνα με τα μέσα τα οποία παραδώσαμε αλλά δεν τήρησε ούτε τις νομότυπες διαδικασίες εκλογής του, για τη δευτεροβάθμια εκπροσώπηση του «10. Η λήξη της θητείας των αντιπροσώπων συμπίπτει με τη λήξη της θητείας των λοιπών οργάνων» , όπως όφειλε. Καθιστώντας έτσι τον άκυρο και παράνομο σε πανελλαδικό επίπεδο , παραπλανώντας κάποιους οι οποίοι έτρεξαν ακόμη και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Γ) Η πλήρης άγνοια και αδιαφορία για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του συλλόγου, με αποτέλεσμα να χάσει ακόμη και την νέα χρηματοδότηση του επιμελητηρίου, για την οποία το προηγούμενο διοικητικό τους ενημερώσαμε και παραδώσαμε .
Τέλος
Δ) Όλα τα παραπάνω είχαν σαν αποτέλεσμα το νέο διοικητικό συμβούλιο να εισπράξει μεταξύ άλλων και την γενική απαξίωση των επιχειρηματιών του Ωραιοκάστρου, αφού όπως προκύπτει από τις πρόσφατες εκλογές του συλλόγου κατάφεραν να μαζέψουν το ακριβές επιτρεπτό όριο ψηφοφορίας των (21) μελών. Καθώς και την απαξίωση του συλλόγου όχι μόνο στο Δ.Ε του Ωραιοκάστρου αλλά και στις άλλες δύο Δ.Ε του Δήμου μας, παρότι μιας και εξ αρχής σκοπός του συλλόγου ήταν να αγκαλιάσουμε όλα τα διαμερίσματα του δήμου χωρίς διαχωρισμό .
Για αυτό σαν μέλος, αλλά και σαν πρώην πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, προτείνω και συμβουλεύω να προχωρήσουν στην μόνη λύση που απομένει στους συλλόγους σε αυτές τις περιπτώσεις που είναι οι εκλογές. Εκλογές οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μετά από 2 μήνες (όπως ήταν και η αρχική πρόταση μου), ώστε να υπάρχει η δυνατότητα και νέων εγγραφών, αλλά και οικονομικής τακτοποίησης των παλιών μελών μας .

Με εκτίμηση
π.πρ Εμπορικού Συλλόγου

Γιώργος Νικόπουλος .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top