Δελτίο τύπου, 1-1-2015.



Κρίμα…

Λίγες μέρες πριν τον ερχομό του νέου χρόνου και εν μέσω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων πληροφορηθήκαμε την επίσκεψη της πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας και πρωτεργάτριας του ζητήματος των Γκρίζων Ζωνών, Τανσού Τσιλέρ στο Ωραιόκαστρο. Για όσους δεν γνωρίζουν η κ. Τσιλέρ ήταν αυτή που ζήτησε να κατέβει η ελληνική σημαία από τα Ίμια, έδωσε εντολή να αποβιβαστούν οι Τούρκοι στρατιώτες στις εν λόγω βραχονησίδες και να τεθεί θέμα κυριαρχίας και αμφισβήτησης σε αρκετά ελληνικά νησιά. Ένα θέμα που σαφέστατα δεν υπήρχε ποτέ και προστέθηκε με δική της ευθύνη στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.


Το περιστατικό βέβαια θα ήταν ελάσσονος σημασίας μιας και κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να την εμποδίσει να έρθει στο Ωραιόκαστρο, αν στα φωτογραφικά ντοκουμέντα που έκαναν το γύρο του διαδικτύου δε συμμετείχε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου. Η κυρία Τσιλέρ, που επί της πρωθυπουργίας της δημιουργήθηκε η κρίση των Ιμίων με την κατάληψη τους από επίλεκτες μονάδες του τούρκικου στρατού και της οποίας οι ενέργειες οδήγησαν στην πτώση ενός Ελληνικού ελικοπτέρου και τον ηρωικό θάνατο των τριών Πιλότων μας, ήρθε προσκεκλημένη στο δήμο μας. Λυπούμαστε που η παρουσία του Δημάρχου, η οποία δεν ήταν επιβεβλημένη από κανένα πρωτόκολλο, έδωσε μία άσχημη εικόνα.

Προφανώς δεν ζητάμε από τον ίδιο να κάνει εξωτερική πολιτική και ούτε πιστεύουμε ότι η παρουσία του εμπεριείχε κάποια σκοπιμότητα. Θα ήταν επιβεβλημένο να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες εμφανίσεις του, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που κλείνουν 19 χρόνια από την ημερομηνία που Τούρκοι δημοσιογράφοι και άλλοι προβοκάτορες υπέστειλαν την Ελληνική σημαία στα Ίμια και σήκωσαν την Τούρκικη, δίνοντας την αφορμή στην Τανσού Τσιλέρ να προχωρήσει στις ενέργειες που όλοι γνωρίζουμε.


Η μοναδική ιδιότητα που έχει σήμερα η κ. Τσιλέρ είναι αυτή μιας αναγνωρίσιμης προσωπικότητας, δηλαδή μίας «πολιτικής σελέμπριτι», με πολύ όμως αρνητικές μνήμες για εμάς τους Έλληνες. Αξίζει τον κόπο να φωτογραφιζόμαστε δίπλα σε τέτοιες «σελέμπριτι» που με προσωπική τους συμμετοχή θα ξεκινούσαν ένα πόλεμο εναντίον της πατρίδας μας; Ευχόμαστε στο μέλλον να επιδειχτεί η απαιτούμενη προσοχή σε τόσο ευαίσθητα θέματα.

Από το Γραφείο Τύπου


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top