150 νέοι κάδοι ανακύκλωσης στον δήμο Ωραιοκάστρου.







Με πρωτοβουλία του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση και της αντιδημαρχίας Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας ο δήμος Ωραιοκάστρου ενισχύθηκε με 150 καινούργιους κάδους ανακύκλωσης, οι οποίοι αποτελούν δωρεά της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (ΕΕΑΑ).

Οι κάδοι διανεμήθηκαν ήδη σε όλες τις δημοτικές ενότητες (64 κάδοι στο Ωραιόκαστρο, 40 στη Μυγδονία, 46 στην Καλλιθέα) ενώ στους κατοίκους μοιράστηκαν σακούλες ανακύκλωσης.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, η συγκεκριμένη προμήθεια κάδων ανακύκλωσης εντάσσεται στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής πολιτικής της δημοτικής αρχής, με δράσεις για προστασία του περιβάλλοντος, ευαισθητοποίηση των πολιτών και εξοικονόμηση πόρων.

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων


----------------------------------------------------------------------------------------------


Με κάθε επισημότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

στο δήμο Ωραιοκάστρου





Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου 1821 στο δήμο Ωραιοκάστρου. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και μετά από συνεννόηση της δημοτικής αρχής με τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου και διευθυντές σχολείων η καθιερωμένη παρέλαση δεν πραγματοποιήθηκε, παρά μόνο παρέλασαν οι σημαιοφόροι, οι παραστάτες και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων του δήμου.



Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες δοξολογίες στους ιερούς ναούς και των τριών δημοτικών ενοτήτων, ενώ ακολούθησε η εκφώνηση των πανηγυρικών και η κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των περιοχών.



«Στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε η προσήλωση όλων μας στις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού για ελευθερία, ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη ας φωτίζει κι ας καθοδηγεί την πορεία μας ως Έθνους», τόνισε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.





Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας



και δημοσίων σχέσεων



---------------------------------------------------------------------------------
Δικαίωση του δημάρχου Ωραιοκάστρου


Επιστολή στη διοίκηση της ΕΥΑΘ απέστειλε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης απαντώντας στη σχετική επιστολή του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, Νίκου Παπαδάκη ο οποίος γνωστοποίησε στη δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου τις προτάσεις της ΕΥΑΘ για την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος ακαταλληλόλητας του πόσιμου νερού στη δημοτική ενότητας της Μυγδονίας.


Όπως αναφέρει η επιστολή του κ. Γαβότση, η δημοτική αρχή αποδέχεται τις προτάσεις της εταιρείας μεταξύ των οποίων είναι η ενίσχυση με 3500 κ.μ/ημέρα το δίκτυο της δημοτικής ενότητας Μυγδονίας και η εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για τη μεταφορά του πόσιμου νερού. «Πρόκειται για μια από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες του Ωραιοκάστρου και ειδικά στους πολίτες της Δ.Ε. Μυγδονίας», τονίζει ο κ. Γαβότσης. «Πρόκειται για μια δικαίωση προσωπική, καθώς από το 2006, ως δήμαρχος του τότε δήμου Μυγδονίας, αλλά και ως επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ωραιοκάστρου από το 2010, είχα προτείνει ως λύση, για το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή, την αγορά νερού από την ΕΥΑΘ, μια πρόταση που είχε βρει, ωστόσο, δεκάδες αντιδράσεις» συμπληρώνει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.


«Λίγο μετά τις εκλογές, επισκέφθηκα τη διοίκηση της ΕΥΑΘ και συζητήσαμε σχετικά με το πρόβλημα της ακαταλληλόλητας του νερού. Αν και στην αρχή υπήρξαν ορισμένες ενστάσεις από πλευράς διοίκησης, έρχεται τώρα ετεροχρονισμένα η εταιρεία, ενσκήπτει στο πρόβλημα και συμφωνεί με την πρόταση μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γαβότσης τονίζοντας παράλληλα ότι πρόκειται για μια λύση η οποία θα ευδοκιμήσει μετά από τουλάχιστον δύο χρόνια. «Η λύση αυτή της ΕΥΑΘ έρχεται επικουρικά στη λύση που δίνουμε ως δημοτική αρχή με τη μεταφορά νερού από τις μη αξιοποιηθείσες από την ΕΥΑΘ γεωτρήσεις του Ωραιοκάστρου, δικαιοδοσίας του δήμου στη δημοτική ενότητα Μυγδονίας», καταλήγει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.


*Επισυνάπτονται και οι δυο επιστολές.

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top