Μεγάλο πρόβλημα  παρουσιάστηκε με το πευκοδάσος της Νεοχωρούδας. Το τεχνητό αυτό δάσος έχει καταληφθεί από  το παράσιτο πευκοκάμπια (πιτυοκάμπη).
Αρκετοί κάτοικοι της Νεοχωρούδας ενημέρωσαν τον Περιβαλλοντικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου για το πρόβλημα. Επίσης, έχει ενημερωθεί ο δήμος Ωραιοκάστρου και  ο  αντιδήμαρχος  Καλλιθέας κ Δίγκαλης.
Ο καθηγητής κ Σωτήριος Τσιούρης, καθηγητής Γεωπονίας Δασολογίας, Τμήμα Οικολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος και κάτοικος Νεοχωρούδας (απο τους πλέον ειδικούς και άμεσα ενδιαφερόμενος) έστειλε επιστολή στον δήμο Ωραιοκάστρου, τονίζοντας ότι είναι επείγουσα η παρέμβαση του δήμου  αλλά και προτείνοντας μεθόδους καταπολέμησης του παρασίτου,  ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε ζημιά στο πευκοδάσος.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι διαμαρτυρίες  πολιτών από την Νεοχωρούδα.  Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία κίνηση από την πλευρά του δήμου και το πρόβλημα πλέον δεν ξέρουμε αν είναι αναστρέψιμο.
Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στο πευκοδάσος;
Υπάρχει κάποια λύση από ‘δώ και πέρα;
Γιατί δεν κινητοποιήθηκαν εγκαίρως οι υπηρεσίες του δήμου όλο αυτό το διάστημα;
Είναι απαραίτητη η ενημέρωση των κατοίκων από τον αρμόδιο γεωπόνο του Δήμου σε ανοιχτή συζήτηση … ( απ’ όσο γνωρίζουμε εκφράζουν έντονα τις ανησυχίες τους )
Πολλοί φοβούνται ότι η καταστροφή του δάσους δεν είναι υπερβολή.
Σήμερα, είναι το δάσος της Νεοχωρούδας, αύριο θα είναι κάποιο άλλο δάσος του δήμου, αφού την επέκταση του προβλήματος δεν μπορείς να την εμποδίσει κανείς.
Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top