Αναστάτωση προκάλεσε στους καταστηματάρχες των παράλιων Δήμων Θεσσαλονίκης το γεγονός ότι στη νέα Κ.Υ.Α.(7.4.2015) ) των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για το δικαίωμα χρήσης  του αιγιαλού από τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού ,  δεν συμπεριλαμβάνεται η εκμίσθωση τραπεζοκαθισμάτων ως προβλεπόμενος σκοπός της παραχώρησης, κάτι που ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια και αναφέρεται στην προηγούμενη σχετική Κ.Υ.Α. της 13ης Φεβρουαρίου 2014.
     Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών , Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης , από τους οποίους ζητά να  προχωρήσουν  στην τροποποίηση του δεύτερου άρθρου της με αριθ. Α.Δ.Α.: ΩΘ35Η-Δ80 Κ.Υ.Α.( 7 .4.2015) ώστε να συμπεριληφθεί  ως σκοπός παραχώρησης και η  εκμίσθωση τραπεζιών και καθισμάτων.
    Ο κ. Αναστασιάδης υποστηρίζει ότι θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης οι καταστηματάρχες των παράλιων Δήμων, οι οποίοι εξασφαλίζουν  το ετήσιο εισόδημα των οικογενειών τους μέσω της μίσθωσης και χρήσης από τους οικείους Ο.Τ.Α. των τραπεζοκαθισμάτων επί του αιγιαλού, και θα  προκύψουν  ζημιές   σε  συναφείς κλάδους όπως του τουρισμού και της εστίασης.
 -----------------------------------------------
Σάββας Ι. Αναστασιάδης

Νέα Δημοκρατία

Βουλευτής Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης

                             Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η-Αριθμ. Πρ. 1800-17.04.2015


Προς τους κ.  κ. Υπουργούς


 Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Θέμα:
Τροποποίηση του δεύτερου άρθρου της με αριθ. Α.Δ.Α.: ΩΘ35Η-Δ80 Κ.Υ.Α.(7.04.2015)
  
       Κύριοι  Υπουργοί,
       Με την με αριθ. Α.Δ.Α.: ΩΘ35Η-Δ80 Κ.Υ.Α.(7.04.2015), παραχωρήθηκε στους  Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού το δικαίωμα χρήσης του αιγιαλού και εγκρίθηκε η μεταβίβασή τους σε τρίτους έναντι ανταλλάγματος.
   Επειδή όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και σύμφωνα με την προηγούμενη σχετική Κ.Υ.Α. των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών της 13ης Φεβρουαρίου 2014 και συγκεκριμένα στο άρθρο 2 “Σκοπός παραχώρησης”, αναφέρεται ρητά ως σκοπός της παραχώρησης “....όπως η εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής.....τραπεζιών και καθισμάτων.....αναψυκτηρίου κλπ....”.
    Επειδή στο αντίστοιχο άρθρο 2 της νέας Κ.Υ.Α. όχι απλώς δεν συμπεριλαμβάνεται η εκμίσθωση τραπεζοκαθισμάτων ως προβλεπόμενος σκοπός της παραχώρησης αλλά  ρητά αναφέρεται ότι “..... η άσκηση άλλης δραστηριότητας όπως η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος επιφέρει τις κυρώσεις του άρθρου 13.
   Επειδή με  όσα προβλέπονται  στο άρθρο 2 της νέας Κ.Υ.Α. , θα  προκληθεί μεγάλο πρόβλημα σε όλους τους καταστηματάρχες των παράλιων Δήμων, οι οποίοι εξασφαλίζουν σχεδόν την επιβίωση των οικογενειών τους σε ετήσια βάση μέσω της μίσθωσης και χρήσης από τους οικείους Ο.Τ.Α. των τραπεζοκαθισμάτων επί του αιγιαλού τους καλοκαιρινούς μήνες που η κατανάλωση σε αυτά τα καταστήματα είναι κατά πολύ μεγάλο ποσοστό αυξημένη σε σχέση με τους υπόλοιπους μήνες.

      Επειδή θα  προκύψουν  ζημιές   και σε πολλούς  συναφείς κλάδους, όπως του τουρισμού αλλά και της εστίασης.

       Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κύριοι υπουργοί:

  1. Είναι στις προθέσεις σας να προχωρήσετε στην τροποποίηση του δεύτερου άρθρου της με αριθ. Α.Δ.Α.: ΩΘ35Η-Δ80 Κ.Υ.Α.                ( 7 .4.2015) ώστε να συμπεριληφθεί  ως σκοπός παραχώρησης και η  εκμίσθωση τραπεζιών και καθισμάτων;



                                            
Παρασκευή 17η Απριλίου 2015                  Ο Ερωτών Βουλευτής  
                                                                                                                           
                                                                                      Σάββας Ι. Αναστασιάδης


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top