​ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΟ
Πραγματοποιήθηκε για 33η φορά η πασχαλινή χορευτική εκδήλωση που οργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου Θεσ/νίκης «ΝΕΑ ΚΟΤΥΩΡΑ» τη δεύτερη μέρα του Πάσχα (13/04/2015). Στην εκδήλωση αυτή έγινε διαγωνισμός τσουγκρίσματος αυγών με νικητή για τους μεγάλους, τον Σταμάτη Μουρατίδη, δεύτερο τον Ιωάννη Λιθοξόπουλο και τρίτο τον Χρίστο Μαρμαρίδη του Σταύρου και από τους  μικρούς πρώτος νικητής ο Βασίλειος Κουτρουδίτσης,   δεύτεροι νικητές αναδείχθηκαν ο Δημήτριος Χ. Λαζαρίδης και ο Αναστάσιος Μαρμαρίδης του Σταύρου και Τρίτη η Ευδοξία Μουρατίδου. Ο Σύλλογος μας πρόσφερε κόκκινα αυγά στις οικογένειες του Μεσαίου αναβιώνοντας ένα παλιό έθιμο κατά το οποίο οι νέοι του χωριού με συνοδεία ποντιακής λύρας πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι μοιράζοντας κόκκινα αυγά.
Στην πασχαλινή εκδήλωση χόρεψε το μεγάλο συγκρότημα του συλλόγου. Στη λύρα ήταν ο Παύλος Αμανατίδης και στο νταούλι ο Γιώργος Π. Αμανατίδης. Στους δε παρευρισκομένους μοιράστηκαν κόκκινα αυγά, τσουρέκια και αναψυκτικά. Στο τέλος της εκδήλωσης έλαβε χώρα το κάψιμο του Ιούδα, ένα παλιό έθιμο που συμβολίζει το κάψιμο του κακού και την αρχή μιας νέας ζωής, μιας νέας ελπίδας για τον άνθρωπο.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του συλλόγου Θεόδωρος Αμανατίδης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο ιερέας του χωριού Σταύρος Κυρσταυρίδης, ο δήμαρχος του δήμου Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, οι αντιδήμαρχοι Ηρακλής Τσακαλίδης και Κυριάκος Ιωσηφίδης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεσαίου Αναστάσιος Λαζαρίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ωραιοκάστρου Χρήστος Παναγιωτίδης, η Βικτορία Γεράκη, ο Λάκης Σημαιοφορίδης, από τους ανεξάρτητους έλληνες ο πολιτευτής Γεώργιος Λαζαρίδης, ο καθηγητής ιστορίας  δυτικής Μακεδονίας Ευστάθιος Πελαγίδης, ο τέως γενικός γραμματέας παλιννοστούντων ομογενών του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης Χρήστος Καμενίδης,    ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρούδας Βασίλειος Αρβανιτόπουλος και το διοικητικό μέλος Ασημίνα Μέρμηγκα, η πρόεδρος της κίνησης νέων Μελισσοχωρίου Μαργαρίτα Μπάμπαλα και η αντιπρόεδρος Κ. Καγιά. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μεσαίου ευχαριστεί τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΝΕΡΙΤ, MEGA, ALPHA, E-TV. Επίσης ευχαριστούμε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης», «Ράδιο Θεσσαλονίκη», «Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης», τα site του  Δήμου Ωραικάστρου: Καλλιθιώτης, Ωραιόκαστρο νέα, Ωραιόκαστρο νετ, Ωραιόκαστρο νιουζ, Νέο Ωραιόκαστρο, Σρκάζω, Avatonpress, Τροχός και 30 ημέρες για την προβολή της πασχαλινής εκδήλωσης. Ακόμα,  ευχαριστεί όλους τους κατοίκους που έδωσαν τσουρέκια και αυγά και χυμούς. Επίσης, ευχαριστεί τον Δήμο Ωραιοκάστρου για την προσφορά  τραπεζιών και καθισμάτων και την Αστραπή Μεσαίου για την δωρεάν κάλυψη της εκδήλωσης με τα μηχανήματα μικροφωνικής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top