Τυχεροί όσοι παρευρεθήκαμε χθές το βράδυ στο δασόκτημα του Ωραιοκάστρου στην συναυλία του Βασίλη Λέκκα.Την βραδιά προλόγισε η δημοσιογράφος Έλενα Ιατρού, η οποία έκανε μία μικρή εισαγωγή για το έργο του τραγουδιστή. Στη συνέχεια τον λόγο πήραν, ο Ηλίας Ζιακούλης εκ μέρους της  ΔΗ.Κ.Ε.Ω., ο πάτερ Νικόλαος Μοναστηρίδης  και εκπρόσωποι των  ιδρυμάτων ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’ – ‘’ΑΡΣΙΣ’’ – ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΛΕΠΙΔΗΣ’’ οι οποίοι έκαναν αναφορά στο έργο τους. Μάλιστα  το ίδρυμα ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’ τιμητικά βράβευσε  τον κ. Χαρουπάκη  για την πολύτιμη του βοήθεια προς τον σύλλογο. Η συναυλία ξεκίνησε με τον Βασίλη Λέκκα να παρουσιάζει την Χορωδία του ‘’ΩΔΕΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ’’ και τον καθηγητή τους Χρήστο Κωνσταντινίδη. Η Χορωδία απήγγειλε τραγούδια από το έντεχνο ρεπερτόριο. Οι καταπληκτικές φωνές των παιδιών με την συνοδεία του δασκάλου τους, ενθουσίασαν το κοινό. Τον λόγο στην συνέχεια τον είχε ο Βασίλης. Ξεκίνησε με τραγούδια του Χατζηδάκη από την ‘’ΡωμαΪκή Αγορά’’ την ‘’Πορνογραφία’’ και άλλους δίσκους που έκαναν μαζί με τον συνθέτη. Στην συνέχεια Θεοδωράκη, και το ταξίδι στον μαγικό κόσμο της μουσικής άρχισε… Ένας εκπληκτικός Λέκκας, ο οποίος αφιλοκερδώς προσφέρθηκε,  τραγούδησε  τα ‘’διαμάντια’’ της ελληνικής δισκογραφίας με τον δικό του ανεπανάληπτο τρόπο.  Η ερμηνεία του αξεπέραστη. Το πάθος και η αγάπη του για την μουσική το εκφράζει με ένα μοναδικό τρόπο. Ο θεατής γίνεται ‘’κοινωνός’’ του τραγουδιού …συμμέτοχος. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να αφεθεί στον καλλιτέχνη για να τον οδηγήσει στα μαγικά μονοπάτια  της μουσικής. Τα λόγια δεν είναι εύκολο να περιγράψουν το κλίμα στην χθεσινή συναυλία. Χατζηδάκης, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Γκάτσος ,Γκανά, Ελύτης, Καζαντζίδης, όλοι μια παρέα. Και εμείς μαζί τους. Εκπληκτική και η Χορωδία της Ένωσης Ποντίων και Φίλων Ωραιοκάστρου που μαζί με την χορωδό τους κα Ζησέκα και τον Βασίλη Λέκκα  μάγεψαν το κοινό.
Στην συναυλία παρευρέθηκαν, εκτός από το εκπληκτικό κοινό που αριθμούσε πάνω από 500 άτομα, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Γαβότσης πλαισιωμένος από αντιδημάρχους και δημ.συμβούλους όλων των παρατάξεων του Δήμου, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής  Ν. Θεσσαλονίκης κος Βασίλειος Μωυσίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης κος Φώτης Δομσαρίδης.
Σημαντική η βοήθεια στελεχών του ράδιο Θεσσαλονίκη και του Στέφανου Διαμαντόπουλου προσωπικά  στην προβολή της συναυλίας με το ενός λεπτού διαφημιστικού σποτ (παραγωγή του ράδιο Θεσσαλονίκη) το οποίο έπαιζε καθημερινά από τον δημοφιλή ραδιοσταθμό.
Την εκδήλωση κάλυψε τηλεοπτικά το EURO CHANNEL
H ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου έδωσε δυναμικό στην εκδήλωση.
Την διοργάνωση της συναυλίας ανέλαβε η Δημοτική Κοινωνική Επιχείρηση του Δήμου Ωραιοκάστρου.
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν:
ο Απόστολος Χαρουπάκης και η εταιρεία του Salonica Transports
οι αδελφοί Παλατιανά και η εταιρεία τους Palaplast
και ο Βασίλης Χαντές και η εταιρεία του Technograph.
Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει και για τον επιχειρηματία Αποστόλη Χαρουπάκη του οποίου ήταν η ιδέα της δημιουργίας της συναυλίας. Από αγάπη για τον τόπο του και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε κοινωνικά θέματα , ‘’έστησε την χθεσινή μεγάλη συναυλία πράγμα όχι εύκολο, συνεισφέροντας έτσι στο δύσκολο έργο των ιδρυμάτων στην πόλη μας.

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Βάγιο για τις φωτογραφίες που μας έδωσε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top