ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε τον νόμο»

Εν όψει της διενέργειας του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου με την υπ’ αριθμόν 214/1-7-2015 απόφασή του ομόφωνα καθόρισε τους χώρους αφισοκολλήσεων για την προεκλογική περίοδο, ενεργώντας στα πλαίσια του άρθρου 44 του Π.Δ. 26/2012.  

Ως εκ τούτου κάθε απόπειρα ανάρτησης αφισών και εν γένει προεκλογικού υλικού σε δημόσιο χώρο έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη ληφθείσα ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Κάθε προσπάθεια για παράνομη αφισοκόλληση στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο θα αντιμετωπιστεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο από τη διοίκηση του δήμου.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε τα νόμιμα και συμφωνηθέντα (ομόφωνη απόφαση δημοτικού συμβουλίου). Κάθε ενέργεια που αντίκειται στη συγκεκριμένη απόφαση θα αντιμετωπίζεται με τον προσήκοντα τρόπο» δήλωσε κατηγορηματικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης

*Σας επισυνάπτεται η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου


Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Μ.  ΣΥΡΙΖΑ  ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Η Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, καταγγέλλει την αδικαιολόγητη, απαράδεκτη και επιλεκτική πρεμούρα της αντιδημαρχίας καθαριότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου που με εντολή του Δημάρχου κ. Γαβότση, έσκιζε  και κατέστρεφε από τις 10.30 μ.μ και μέχρι τα βαθιά μεσάνυχτα όλες τις αφίσες που προέτρεπαν τους δημότες του Ωραιοκάστρου να  ψηφίσουν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5 Ιούλη προεξάρχοντος τόσο του ίδιου του κ. Αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Ιωσηφίδη όσο και του προέδρου του τοπικού συμβουλίου και ένθερμου υποστηρικτή του ΝΑΙ κ. Κουφουνάκη οι οποίοι  «εν κρυπτώ και εν τω μέσω της νυκτός» πωρώθηκαν και αναφλέγηκαν από  ασυγκράτητο ζήλο καθαριότητας και τήρησης της νομιμότητας περί της απαγόρευσης των αφισοκολλήσεων σε δημόσιους χώρους, προκαλώντας έτσι τα δημοκρατικά συναισθήματα των περαστικών πολιτών.
Αντίθετα το «ειδικό» αυτό συνεργείο «καθαριότητας» και «νομιμότητας» άφηνε στη θέση τους όλες τις υπόλοιπες αφίσες που είτε καλούσαν το κόσμο να ψηφίσει άκυρο ή να μη συμμετέχει στη ψηφοφορία είτε διαφήμιζαν προϊόντα ή διάφορες εκδηλώσεις συλλογικοτήτων διότι οι αφίσες αυτές δεν ρυπαίνουν ούτε παραβιάζουν την νομοθεσία  (οι σχετικές φωτογραφίες στη διάθεση τους).
Η απρόσμενη αυτή μανία «καθαριότητας» και «τήρησης της νομιμότητας» που αίφνης κατέλαβε νυχτιάτικα τους υπεύθυνους της δημοτικής αρχής καθαριότητας και τον δήμαρχο κ. Γαβότση, καλό και χρήσιμο για τους δημότες θα  ήταν να τους καταλαμβάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους, με τον συχνό καθαρισμό φρεατίων, πάρκων, ρεμάτων, κ.λ.π.  και να μην κυριεύονται με εργασιακό νυχτερινό πάθος μόνο κατά των συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών στις οποίες προφανώς αντιτίθενται.
Τους προτρέπουμε λοιπόν να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος και ένταση την καθαριότητα όλων των δημόσιων χώρων και μετά το δημοψήφισμα και τους υπενθυμίζουμε ότι θα είμαστε συνεχώς κριτικά παρόντες και παρατηρητές του εργασιακού τους οίστρου, για να τους παραδίδουμε στην αλάθευτη κρίση των δημοκρατών πολιτών του Ωραιοκάστρου.  
Κλείνοντας, χρήσιμο θα ήταν να ανατρέξει ο κ. Δήμαρχος την μνήμη του λίγους μήνες πίσω και να θυμηθεί ότι όλο το διάστημα της προεκλογικής δημοτικής περιόδου δεν άφησε κολώνα, στύλο, στάση και γενικά δημόσιο χώρο  που να μην τον ρυπάνει με αφίσες της παράταξης του.
Αλήθεια τότε δεν ήταν ο ίδιος ρυπαντής των δημόσιων χώρων; Αλλά                                     «Κοντός ψαλμός Αλληλούια»

                         Το γραφείο τύπου της Ο.Μ.  ΣΥΡΙΖΑ  ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top