του Δάκη Μανουσάκη*
Τα τρίτα γενέθλια της γιορτάζει η Κίνηση Ανεξαρτήτων Πολιτών Ωραιοκάστρου. Η «κίνηση»  στα τρία αυτά χρόνια της παρουσίας  της έμεινε  σταθερή στις  αξίες και στους στόχους της και συμμετείχε ενεργά στα τοπικά δρώμενα  του δήμου με τις εύστοχες παρεμβάσεις της.
Με  καθαρό και ευθύ αυτοδιοικητικό λόγο, χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις και μακριά από στείρες αντιπολιτευτικές κομματικές αντιπαραθέσεις. Με προοδευτικό πρόσημο και φρεσκάδα, με σεβασμό στην εσωτερική λειτουργία της η «κίνηση», με την πολύ καλή γνώση  του διευρυμένου Δήμου,  στόχευε με τις εμπεριστατωμένες  προτάσεις της  στην βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας  ζωής, συμβάλλοντας στην εύρεση λύσεων στα μικρά και μεγάλα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους.
Παρεμβάσεις για το αστικό και περιαστικό, φυσικό περιβάλλον του Δήμου. Για την κυκλοφοριακή ασφάλεια των δημοτών και για την προστασία του βουνού και του δάσους του Δήμου. Προτάσεις και επιχειρήματα και λύσεις για τα φλέγοντα ζητήματα της παιδείας και της σχολικής στέγης και βέβαια της κοινωνικής πολιτικής
Η «κίνηση», σε αυτά τα τρία χρόνια, ίσως να υπήρξε η μόνη ουσιαστική  αντιπολίτευση, που  με παραγωγική  διάθεση και ειλικρίνεια, μακριά από τα οφέλη της κάθε διοίκησης, αγωνίστηκε για τα οφέλη  του κοινωνικού  συνόλου.
Κι όταν χρειάστηκε, δεν δίστασε να ΄ρθει ακόμη και σε μετωπικές συγκρούσεις, με το κατεστημένο τοπικό δημοτικό κύκλωμα, υπερβαίνοντας και σπάζοντας τις παρωχημένες νοοτροπίες.
Για αυτό  βρέθηκε δίπλα και μαζί με τη νέα γενιά, όπως και τώρα, για να δώσει  νέες σκληρές μάχες για τις ανάγκες και τα δικαιώματά της νεολαίας στηνεκπαίδευση, τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία. Μάχες ενάντια στα Κίμπο της ντροπής, που οι μέχρι τώρα διοικήσεις  του Δήμου, στρίμωχναν τα όνειρα των μικρών μαθητών, αντί για σχολεία με κανονικές  αίθουσες, λόγω της  αδιαφορίας και ανεπάρκειά τους.  Αυτά τα Κίμπο της ντροπής θα στήσει και η διοίκηση Γαβότση για την νέα  σχολική χρονιά, για να υποδεχτεί με τον χειρότερο τρόπο τους μικρούς μαθητές, όταν ως αντιπολίτευση τα καταδίκαζε με περισή  από ότι αποδεικνύεται  υποκρισία.
Για αυτό στη διοίκηση του δήμου ταιριάζει να θυμίσουμε τα λόγια του Άινστάιν: «Όσο περισσότερη η γνώση, τόσο μικρότερο το Εγώ. Όσο μικρότερη η γνώση, τόσο μεγαλύτερο το Εγώ…» και στη διοίκηση Γαβότση, το Εγώ, παρά είναι μεγάλο.
Τέλος, σε αυτά τα τρία χρόνια, η «κίνηση» κέρδισε την αναγνώριση της προσφοράς της και την εκτίμηση φίλων και «αντιπάλων». Γιατί με  ήθος και θάρρος αντιμετώπισε τον ευτελισμό των λειτουργιών του Δήμου και τα φαινόμενα σήψης και απαξίωσης, εκφράζοντας ένα νέο υπόδειγμα παρεμβατικής τοπικής πολιτικής, με αποφασιστικότητα και  ανυποχώρητα, εκφράζοντας,  θα έλεγα τελικά τη συνείδηση του Δημότη.

*Ο Δάκης Μανουσάκης, είναι ο επικεφαλής της «Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Ωραιοκάστρου»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top