Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ Μακεδονίας καθορίστηκε ο τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων σ’ όλες τις κατηγορίες της Ένωσης την αγωνιστική περίοδο 2015 - 2016.
Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Συμμετέχουν δεκαοκτώ (18) ομάδες οι οποίες εντάσσονται σ’ έναν όμιλο.
Όταν ολοκληρωθούν οι διπλοί αγώνες (α’ και β’ γύρος) σε κάθε όμιλο και σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων, προκειμένου για θέσεις που δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των επόμενων φάσεων (ανάδειξης δευτεραθλήτριας ομάδας, αποφυγής υποβιβασμού), κατά τα κατωτέρω, ισχύουν οι παράγραφοι 5, 6, 7 και 8 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων. Έτσι, οριστικοποιείται η κατάταξη των ομάδων στις θέσεις από 1 μέχρι 18 (κανονική περίοδος) και ακολουθούν οι αγώνες play offς και play outs.
Η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση αναδεικνύεται πρωταθλήτρια της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας και συμμετέχει στους αγώνες για άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία περιόδου 2016 – 2017. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 2η, 3η και 4η θέση θα αγωνιστούν στα play offs για την ανάδειξη της δευτεραθλήτριας ομάδας της κατηγορίας. Στην α’ φάση θα αναμετρηθεί το ζευγάρι 3 – 4 σε νοκ άουτ αγώνα και στη β’ φάση η ομάδα που θα καταλάβει τη 2η θέση θα υποδεχτεί στην έδρα της τη νικήτρια ομάδα του ζευγαριού 3 – 4. Σε περίπτωση που θα νικήσει η φιλοξενούμενη ομάδα θα διεξαχθεί ακόμη ένας αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο και η νικήτρια ομάδα θα αναδειχθεί δευτεραθλήτρια και θα συμμετέχει στους αγώνες για άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία περιόδου 2016 – 2017.
Θα υποβιβαστούν στην Α’ κατηγορία συνολικά επτά ομάδες (7) ομάδες. Οι τρεις (3) τελευταίες ομάδες που θα καταλάβουν τη 18η , 17η και 16η θέση υποβιβάζονται απ’ ευθείας μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της κανονικής περιόδου και ακόμη τέσσερις (4) με τη διαδικασία των play outs όπου θα συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν από την 8η έως τη 15η θέση και θα σχηματίσουν τα ζευγάρια 8 - 15, 9 – 14, 10 – 13 και 11 – 12 (διπλό πλεονέκτημα έχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 8η , 9η, 10η και 11η θέση).
Οι νικήτριες ομάδες παραμένουν στην κατηγορία και όσες ηττηθούν θα υποβιβαστούν. Σε περίπτωση, όμως, που θα νικήσει μία ή περισσότερες από τις φιλοξενούμενες ομάδες, τότε θα οριστούν ένας ή περισσότεροι αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα και όσες ομάδες ηττηθούν θα υποβιβαστούν στην Α’ κατηγορία.
Τη φετινή αγωνιστική περίοδο το πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα ολοκληρωθεί ύστερα από τη διεξαγωγή τριάντα τεσσάρων (34) αγωνιστικών.
Για την ολοκλήρωσή του πρωταθλήματος οι ομάδες θα αγωνίζονται κάθε Σαββατοκύριακο και θα χρειαστούν ακόμη τέσσερις (4) τουλάχιστον εμβόλιμες Τετάρτες για τη διεξαγωγή αγώνων, οι οποίες όπως έχουν προγραμματιστεί θα είναι οι: 23 Σεπτεμβρίου 2015, 7 και 21 Οκτωβρίου 2015 και αρχές του 2016.
Αν χρειαστεί οι ομάδες να αγωνιστούν κι άλλες εμβόλιμες Τετάρτες, λόγω εκτάκτων γεγονότων ή συνεχών αναβολών λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, τότε αυτές είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο 2016 ή τον Μάρτιο 2016 ή κάποια άλλη ημερομηνία που θα αποφασίσει το ΔΣ της ΕΠΣΜ.
Α’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι εξήντα (60) ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία χωρίστηκαν σε τέσσερις (4) ομίλους των 15 ομάδων.
Όταν ολοκληρωθούν οι διπλοί αγώνες (α’ και β’ γύρος) σε κάθε όμιλο και σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων (του ίδιου ομίλου), προκειμένου για θέσεις που δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των επόμενων φάσεων (διεκδίκησης προβιβασμού, αποφυγής υποβιβασμού), κατά τα κατωτέρω, ισχύουν οι παράγραφοι 5, 6, 7 και 8 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων. Έτσι, σε κάθε όμιλο οριστικοποιείται η κατάταξη των ομάδων στις θέσεις από 1 μέχρι 15 (κανονική περίοδος).
Η πρωταθλήτρια ομάδα κάθε ομίλου ανέρχεται (απευθείας) στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2016 - 2017.
Οι ομάδες που θα καταβάλουν τις θέσεις από τη 2η μέχρι και την 6η, σ’ όλους τους ομίλους (1ος, 2ος, 3ος και 4ος όμιλος), στην κανονική περίοδο, συμμετέχουν στη διαδικασία προβιβασμού (play -offs) στην ανώτερη κατηγορία με την εξής σειρά αγώνων:
Α’ ΦΑΣΗ PLAY-OFFS: Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 3η και την 4η θέση στον όμιλό τους, θα αγωνιστούν στην έδρα τους, σε απλό αγώνα, αντίστοιχα, με τις ομάδες που θα καταλάβουν την 6η και την 5η θέση στον ίδιο όμιλο και έτσι θα προκύψουν σε κάθε όμιλο τα ζεύγη 3 - 6 και 4 – 5. Οι νικήτριες ομάδες των παραπάνω ζευγών (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας) θα προκριθούν στην επόμενη (β’) φάση των play - offs.
Β’ ΦΑΣΗ PLAY-OFFS: Οι νικήτριες ομάδες, της προηγούμενης (α’) φάσης των play-offs, που ανήκουν στον ίδιο όμιλο, θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε απλό αγώνα. Έτσι, θα προκύψουν τέσσερα (4) ζεύγη των (3 - 6) - (4 - 5). Γηπεδούχες ομάδες, σε κάθε ζεύγος, θα είναι αυτές που θα καταλάβουν την υψηλότερη θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Οι νικήτριες ομάδες των παραπάνω ζευγών (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας) θα προκριθούν στην επόμενη (γ’) φάση των play-offs.
Γ’ ΦΑΣΗ PLAY OFFS: Συμμετέχουν η ομάδα που θα καταβάλει τη 2η θέση, στον όμιλό της, στην κανονική περίοδο και η νικήτρια ομάδα της προηγούμενης (β’) φάσης των play-offs του ιδίου ομίλου.
Οι ομάδες αυτές, θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε απλό αγώνα (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας), με γηπεδούχο ομάδα αυτή που θα καταβάλει τη 2η θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου.
Eφόσον, όμως, ανακηρυχθεί νικήτρια η ομάδα που αγωνίστηκε εκτός έδρας, θα γίνει και δεύτερος αγώνας (σε περίπτωση ισοπαλίας παράταση, πέναλτι κ.λ.π.), σε ουδέτερο γήπεδο με χόρτο, κατά προτεραιότητα, που θα οριστεί από την αρμόδια επιτροπή πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Μ..
Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω αγώνων θα προκύψουν τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες, μία (1) από κάθε όμιλο (1ος, 2ος, 3ος και 4ος), οι οποίες προκρίνονται στη δ’ φάση των play offs.
Στη συνέχεια θα διεξαχθεί η Δ’ ΦΑΣΗ PLAY OFFS όπου θα συμμετέχουν οι τέσσερις (4) νικήτριες, δηλαδή οι δευτεραθλήτριες ομάδες, από κάθε όμιλο. Ύστερα από δημόσια κλήρωση θα προκύψουν δύο (2) ζευγάρια τα οποία θα αγωνιστούν σε αγώνες νοκ άουτ και σε ουδέτερα γήπεδα που θα οριστούν από την αρμόδια επιτροπή πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Μ.. Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω αγώνων θα προκύψουν δύο (2) νικήτριες ομάδες, οι οποίες θα ανέλθουν στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία.
Έτσι, συνολικά θα ανέλθουν στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2016 -2017, έξι (6) ομάδες, τέσσερις (4) πρωταθλήτριες των ομίλων και δύο (2) ακόμη ομάδες με τη διαδικασία των play-offs.
Οι ομάδες που θα καταλάβουν την τελευταία θέση σ’ όλους τους ομίλους, δηλαδή τη 15η θέση σε όμιλο 15 ομάδων θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2016 - 2017.
Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο (2) θέσεις, κατά σειρά, πριν από την τελευταία θέση σ’ όλους τους ομίλους, στην κανονική περίοδο, συμμετέχουν στη διαδικασία υποβιβασμού (play-outs) στην κατώτερη κατηγορία. Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων θα προκύψουν τα ζευγάρια 13 - 14 στον όμιλο των 15 ομάδων (διπλό πλεονέκτημα έχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 13 θέση).
Οι νικήτριες ομάδες παραμένουν στην κατηγορία και όσες ηττηθούν θα υποβιβαστούν. Σε περίπτωση, όμως, που θα νικήσει μία ή περισσότερες από τις φιλοξενούμενες ομάδες, τότε θα οριστούν ένας ή περισσότεροι αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα και όσες ομάδες ηττηθούν θα υποβιβαστούν στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2016 - 2017.
Έτσι, στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2016 - 2017 θα υποβιβαστούν συνολικά οκτώ (8) ομάδες, απ’ ευθείας τέσσερις (4) ομάδες και ακόμη τέσσερις (4) ομάδες με τη διαδικασία των play-outs.

B’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εβδομήντα πέντε (75) ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία οι οποίες χωρίστηκαν σε πέντε (5) ομίλους των 15 ομάδων.
Όταν ολοκληρωθούν οι διπλοί αγώνες (α’ και β’ γύρος) σε κάθε όμιλο και σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων (του ίδιου ομίλου), προκειμένου για θέσεις που δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των επόμενων φάσεων (διεκδίκησης προβιβασμού, αποφυγής υποβιβασμού), κατά τα κατωτέρω, ισχύουν οι παράγραφοι 5, 6, 7 και 8 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων.
Έτσι, θα υπάρξει κατάταξη από την 1η μέχρι και τη 15η θέση (κανονική περίοδος) σε όμιλο 15 ομάδων.
Η πρωταθλήτρια ομάδα κάθε ομίλου ανέρχονται απευθείας στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2016 - 2017. Σύνολο πέντε (5) ομάδες.
Οι ομάδες που θα καταβάλουν τις θέσεις από τη 2η μέχρι και την 6η, σ’ όλους τους ομίλους (1ος, 2ος, 3ος , 4ος και 5Ος όμιλος), στην κανονική περίοδο, συμμετέχουν στη διαδικασία προβιβασμού (play -offs) στην ανώτερη κατηγορία με την εξής σειρά αγώνων:
Α’ ΦΑΣΗ PLAY-OFFS: Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 3η και την 4η θέση στον όμιλό τους, θα αγωνιστούν στην έδρα τους, σε απλό αγώνα, αντίστοιχα, με τις ομάδες που θα καταλάβουν την 6η και την 5η θέση στον ίδιο όμιλο και έτσι θα προκύψουν σε κάθε όμιλο τα ζεύγη 3 - 6 και 4 – 5. Οι νικήτριες ομάδες των παραπάνω ζευγών (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας) θα προκριθούν στην επόμενη (β’) φάση των play - offs.
Β’ ΦΑΣΗ PLAY-OFFS: Οι νικήτριες ομάδες, της προηγούμενης (α’) φάσης των play-offs, που ανήκουν στον ίδιο όμιλο, θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε απλό αγώνα. Έτσι, θα προκύψουν πέντε (5) ζεύγη των (3 - 6) - (4 - 5). Γηπεδούχες ομάδες, σε κάθε ζεύγος, θα είναι αυτές που θα καταλάβουν την υψηλότερη θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Οι νικήτριες ομάδες των παραπάνω ζευγών (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας) θα προκριθούν στην επόμενη (γ’) φάση των play-offs.
Γ’ ΦΑΣΗ PLAY OFFS: Συμμετέχουν η ομάδα που θα καταβάλει τη 2η θέση, στον όμιλό της, στην κανονική περίοδο και η νικήτρια ομάδα της προηγούμενης (β’) φάσης των play-offs του ιδίου ομίλου.
Οι ομάδες αυτές, θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε απλό αγώνα (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας), με γηπεδούχο ομάδα αυτή που θα καταβάλει τη 2η θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου.
Εφόσον, σ’ αυτούς τους αγώνες (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας) νικήτριες ανακηρυχθούν οι ομάδες που αγωνίστηκαν στην έδρα τους, αυτές ανέρχονται στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία. Αν όμως, νικήτριες ανακηρυχθούν οι ομάδες που αγωνίστηκαν εκτός έδρας τότε θα γίνουν και δεύτεροι αγώνες, σε ουδέτερα γήπεδα, που θα οριστούν από την αρμόδια Επιτροπή Πρωταθλήματος και οι νικήτριες ομάδες των παραπάνω ζευγών (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας) θα ανέλθουν στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2016 - 2017.
Έτσι, συνολικά θα ανέλθουν δέκα (10) ομάδες στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2016 - 2017, πέντε (5) ομάδες απ’ ευθείας και ακόμη πέντε (5) ομάδες με τη διαδικασία των play-offs.
Οι ομάδες που θα καταλάβουν την τελευταία θέση σ’ όλους τους ομίλους, δηλαδή τη 15η θέση σε όμιλο 15 ομάδων θα υποβιβαστούν απευθείας στη Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2016 - 2017.
Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο (2) θέσεις, κατά σειρά, πριν από την τελευταία θέση σ’ όλους τους ομίλους, στην κανονική περίοδο, συμμετέχουν στη διαδικασία υποβιβασμού (play-outs) στην κατώτερη κατηγορία. Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων θα προκύψουν τα ζευγάρια 13 - 14 στον όμιλο των 15 ομάδων (διπλό πλεονέκτημα έχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 13 θέση).
Οι νικήτριες ομάδες παραμένουν στην κατηγορία και όσες ηττηθούν θα υποβιβαστούν. Σε περίπτωση, όμως, που θα νικήσει μία ή περισσότερες από τις φιλοξενούμενες ομάδες, τότε θα οριστούν ένας ή περισσότεροι αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα και όσες ομάδες ηττηθούν θα υποβιβαστούν στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2016 - 2017.
Έτσι, στη Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2016 - 2017 θα υποβιβαστούν συνολικά δέκα (10) ομάδες, πέντε (5) ομάδες απ’ ευθείας και ακόμη πέντε (5) ομάδες με τη διαδικασία των play-outs.

Γ’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Σαράντα τέσσερις (44) ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στη Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία οι οποίες χωρίστηκαν σε τέσσερις (4) ομίλους των 11 ομάδων.
Όταν ολοκληρωθούν οι διπλοί αγώνες (α’ και β’ γύρος) σε κάθε όμιλο και σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων (του ιδίου ομίλου), προκειμένου για θέσεις που δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των επόμενων φάσεων (διεκδίκησης προβιβασμού), κατά τα κατωτέρω, ισχύουν οι παράγραφοι 5, 6, 7 και 8 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων.
Η πρωταθλήτρια ομάδα κάθε ομίλου ανέρχεται απ’ ευθείας στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2016 – 2017.
Οι ομάδες που θα καταβάλουν τις θέσεις από τη 2η μέχρι και την 7η, σ’ όλους τους ομίλους στην κανονική περίοδο, συμμετέχουν στη διαδικασία προβιβασμού (play offs) στην ανώτερη κατηγορία με την εξής σειρά αγώνων:
Α’ ΦΑΣΗ PLAY OFFS:
Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 4η και την 5η θέση στον όμιλό τους, θα αγωνιστούν στην έδρα τους, σε απλό αγώνα (νοκ άουτ), αντίστοιχα, με τις ομάδες που θα καταλάβουν την 7η και την 6η θέση στον ίδιο όμιλο και έτσι θα προκύψουν σε κάθε όμιλο τα ζεύγη 4 - 7 και 5 – 6. Οι νικήτριες ομάδες των παραπάνω ζευγών (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας) θα προκριθούν στην επόμενη (β’) φάση των play offs.
Β’ ΦΑΣΗ PLAY OFFS:
Συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 2η και την 3η θέση, στον όμιλό τους, στην κανονική περίοδο και οι νικήτριες ομάδες της προηγούμενης (β’) φάσης των play offs του ιδίου ομίλου.
Οι ομάδες αυτές, θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε απλό αγώνα (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας), με γηπεδούχο ομάδα αυτή που θα καταλάβει τη 2η και την 3η θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Έτσι, θα προκύψουν τέσσερα (4) ζεύγη των (2) - (5 - 6) και (3) – (4 - 7). Οι νικήτριες ομάδες των παραπάνω ζευγών (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας) θα προκριθούν στην επόμενη (γ’) φάση των play offs.
Eφόσον, όμως, ανακηρυχθεί νικήτρια η ομάδα που αγωνίστηκε εκτός έδρας, θα γίνει και δεύτερος αγώνας (σε περίπτωση ισοπαλίας παράταση, πέναλτι κ.λ.π.), σε ουδέτερο γήπεδο, που θα οριστεί από την αρμόδια επιτροπή πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Μ.. Οι νικήτριες ομάδες των παραπάνω ζευγών θα προκριθούν στην επόμενη (γ’) φάση των play offs.
Γ’ ΦΑΣΗ PLAY OFFS:
Συμμετέχουν οι νικήτριες ομάδες της προηγούμενης (β’) φάσης των play offs του ιδίου ομίλου.
Οι ομάδες αυτές, θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε απλό αγώνα (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας), με γηπεδούχο ομάδα αυτή που θα καταλάβει την υψηλότερη θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Η νικήτρια ομάδα κάθε ομίλου θα ανέλθει στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2016 - 2017.
Eφόσον, όμως, ανακηρυχθεί νικήτρια η ομάδα που αγωνίστηκε εκτός έδρας, θα γίνει και δεύτερος αγώνας (σε περίπτωση ισοπαλίας παράταση, πέναλτι κ.λ.π.), σε ουδέτερο γήπεδο, που θα οριστεί από την αρμόδια επιτροπή πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Μ.. Η νικήτρια ομάδα θα ανέλθει στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2016 – 2017.
Έτσι, συνολικά θα ανέλθουν οκτώ (8) ομάδες στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2016-2017. οι τέσσερις (4) πρωταθλήτριες και ακόμη τέσσερις (4) ομάδες με τη διαδικασία των play-offs.


http://www.epsm.gr/news/article.asp?code=8184


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top