ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο μοναδικός τομέας στη χώρα μας που δεν θα έπρεπε να τον αγγίξει η κρίση είναι ο ευαίσθητος τομέας της παιδείας. Η γνώση είναι δικαίωμα όλων μας και ακόμη περισσότερο των παιδιών μας. Η χρόνια συσσώρευση προβλημάτων κρατούν χαμηλά το επίπεδο και το αποτέλεσμα είναι να γίνεται πάντα σε βάρος του πλούτου των γνώσεων. Οι δαπάνες καλύπτουν κατά κύριο λόγο τα λειτουργικά έξοδα και τα προβλήματα της σύγχρονης υποδομής δεν λύνονται. Εθνική πολιτική στο θέμα αυτό όχι μόνο δεν υπήρξε, αλλά ήταν και πεδίο συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων. Καλούμαστε λοιπόν εμείς να λύσουμε το πρόβλημα της μικρής μας κοινωνίας, να επωμιστούμε όλο το κόστος των υποδομών.

Στόχος μας λοιπόν σαν παράταξη, ήταν και είναι να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια της διοίκησης και του δημάρχου μας Αστέριου Γαβότση για περισσότερα σχολεία και όχι να μετατοπίζουμε το πρόβλημα στους ώμους άλλων, όπως έκαναν και οι προηγούμενες διοικήσεις. Προτεραιότητα μας είναι να στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά του δήμου μας κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που ταλανίζουν την κοινωνία μας, , γιατί απλά έχουμε την μεγαλύτερη υποχρέωση από οτιδήποτε άλλο.

Εδώ και μεγάλο διάστημα όμως έχουμε ένα καταιγισμό από αφελείς ερωτήσεις και μια συνεχόμενη παπαγαλία, για να μπορέσουν ορισμένοι να καλύψουν την αντιπολιτευτική τους ανεπάρκεια. Η ανακύκλωση της μετριότητας την οποία παράγουν, τροφοδοτεί ένα ξεπερασμένο μοντέλο για τα παιδιά μας, που και στο παρελθόν οδήγησαν σε μεγάλο βαθμό σε μια παιδεία με σχολεία να υστερούν σε υποδομές και να αδυνατούν να αξιοποιήσουν επαρκώς τις νέες τεχνολογίες.

Η παράταξη ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ με τον επικεφαλή μας δήμαρχο Αστέριο Γαβότση δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν βάζουμε μικροπολιτικές πάνω από τα παιδιά μας. Θα αγωνιστούμε για περισσότερα σχολεία στον δήμο μας, και αυτό θα είναι δέσμευση όχι μόνο απέναντι στους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν την διοίκηση του δήμου, αλλά και απέναντι στους ίδιους τους εαυτούς μας.

ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ

1 σχόλια:

  1. Προφανώς ο Δήμαρχος μας ,που δεν είναι και φτωχός,φαίνεται να έχει ευαισθησία στα σχολικά κτίρια!Πιστεύω ότι με τόσες ευαισθησίες ,αυτός και ή παράταξή του,όλο και κάποια δωρεά θα έχουν κάνει,για τα σχολεία μας, τόσα χρόνια ,στην ασκηση εξουσίας στην τοπική αυτοδιοίκηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top